top of page

HYVÄ ELÄMÄ

Tässä kirjoitukseessa nostan esille sanat: "Hyvä elämä". Se, mitä tai millaisia ajatuksia sekä tunteita nämä sanat sinussa herättävät, ovat kaikki henkilökohtaisia ja sidoksissa omiin aikaisempiin kokemuksiisi. Katsot sanoja omasta näkövinkkelistä, oman viitekehyksesi kautta. Ajatus tai tunne siitä, mitä "hyvä elämä" sinulle merkitsee, kertoo myös jotain arvomaailmastasi. Tulen tässä kirjoituksessa toivottavasti herättämään sinussa ajatuksia siitä, millaista on sinun "Hyvä elämäsi". Lisäksi toivon sinun pohtivan sitä, kuinka tämän hetkiset teot ja toiminta kuvastavat niitä asioita tai arvoja, joita koet itsellesi, omassa elämässäsi, juuri nyt tärkeinä. Näitä asioita pohtiessasi, voit myös konkreettisesti kirjoittaa mieleesi nousseita asioita ylös paperille.Harjoituksen aloittaminen


Voit nyt siis joko kirjoittaa ylös paperille tai vain pohtia mielessäsi itsellesi tärkeitä asioita ja arvoja, jotka kuuluvat "Hyvään elämään" sinun kohdallasi. Voit tehdä tämän vaikka ranskalaisin viivoin, yläotsikkona "Hyvä elämä". Ole itsellesi rehellinen, ja kirjaa ylös vain ne ajatukset, jotka ovat sinun omiasi. Pistä myös merkille ajatukset, jotka nousevat jostain muualta, kenties lähipiiristäsi tai ympäristöstäsi, mutta jätä ne kirjaamatta. Ne voivat liittyä esimerkiksi odotuksiin siitä, mitä "hyvän elämän" tulisi olla, mistä asioista sen tulisi koostua tai miltä sen tulisi näyttää. Pistä nämä siis vain merkille. Mistä Sinun "Hyvä elämäsi" koostuu?Joko löydät vähintään 5 kohtaa "Hyvä elämä" -yläotsikon alle? Jos löysit, voit jatkaa harjoitusta eteenpän...Arvoristiriidat


Mieti sitten käytännön tekojesi ja arvojesi suhdetta toisiinsa. Huomaatko kirjoittamiesi arvojen, itsellesi tärkeiden asioiden, ja tämän hetkisten tekojen tai toiminnan välillä jotain päällekkäisyyksiä tai kenties ristiriitoja? Toisin sanoen, voitko sanoa eläväsi tällä hetkellä omien arvojesi mukaista elämää? Entä miten käytännön teot tai toimintasi tällä hetkellä vastaavat tai näkyvät konkreettisesti siinä mitä teet tai mihin olet pyrkimässä?


Mikäli tehtävää tehdessäsi huomaat ristiriitoja siinä, mitä arvostat ja miten kenties toimit, olet jo ison askeleen lähempänä kaipaamaasi muutosta. Rohkaisen kaikkia teitä, jotka luette tätä nyt, pohtimaan mitä pieniä askelia Sinä voisit tehdä sen eteen, että voisit päivä päivältä elää sellaista elämää, josta unelmoit, ja jonka ajatteleminen saa sinut hymyilemään? Mikäli elät tällä hetkellä elämää, jossa arvostamasi asiat näkyvät jokapäivä teoissa, puheissa ja valinnoissa, saanhan onnitella sinua. Tämä on harvinaista, sillä meidän on vaikea tyytyä ja olla tyytyväisiä siihen, mitä meillä on tällä hetkellä. Kun saavutamme meille tärkeän tavoitteen, olemme jo muodostaneet seuraavan. Mieti siis myös omaa onnellisuutta ja tyytyväisyyttä tätä hetkeä ja tämän hetkistä elämääsi kohtaan.Miten aloittaa ja edetä matkalla kohti arvojen mukaista Hyvää elämää?


Aloita määrittämällä pienen pieni teko, joka vie sinua lähemmäs arvojasi, ja jonka voit tehdä jo heti tänään. Teon ei missään nimessä tarvitse vaatia suurta ponnistelua, eikä sen ajatteleminen saa aiheuttaa negativiista tunne -tai ajatusrektiota - päinvastoin. Se voi myös olla lupaus, jonka annat itsellesi, ja joka vie sinua kohti tavoitteitasi. Se voi myös olla muistutus itselle kaikesta siitä, jonka olet jo saavuttanut, pieni kiitollisuuden ja armollisuuden osoitus itselle, lempeä taputus omalle olkapäälle.


Rohkaisen nyt sinua pohtimaan omia arvoja, itselle tärkeitä asioita sekä sitä, miten nämä arvot tai asiat näkyvät tämän hetkisessä elämässäsi. Jätä kommentti ja jaa kokemuksesi yksityisesti tai julkisesti kommentoimalla tätä julkaisua. Jo yksikin kommentti voi auttaa jotakuta toista, samojen ajatusten parissa.Ihanaa alkanutta viikkoa! :)


- Laura

3 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page