Ravintovalmennus

Lempeä Training ravintovalmennuksessa asiakasta tuetaan tekemään valintoja, jotka edistävät hänen arvojensa mukaista syömistä. Pysyvään muutoskäyttäytymiseen perustuva ohjaus perustuu asiakkaan sisäisen motivaation löytämiseen myös syömiskäyttäytymisessä. Ohjaus on sallivaa ja monipuolista ravitsemusneuvontaa, tarkoituksena lisätä asiakkaan tietotaitoa ja kiinnostusta terveellistä ja monipuolista ruokavaliota kohtaan. 

Hyvä esimerkki on, jos asiakas kokee tärkeäksi painon pudottamisen ja sitä kautta hyvän terveydentilan, mutta silti rakastaa hyvää ruokaa ja saa siitä nautintoa, voidaan asiakasta opastaa tekemään hyvää ruokaa mausta ja raaka-aineista tinkimättä. Nähdään siis ikään kuin ”pintaa syvemmälle”, jolloin tässä tapauksessa hyvä ruoka myös motivoi asiakasta pysymään tavoitteissaan. Tarvittaessa asiakkaan kanssa käydään yhdessä ruokakaupassa, hän saa apua ja vinkkejä ruuanlaittoon sekä hänelle annetaan uusia viikkotehtäviä, kun siihen koetaan olevan valmiita. Tämänkaltainen tiiviimpi ravintoneuvonta ja yksilöohjaus tukee pitkäaikaista muutoskäyttäytymistä sekä asiakkaan kokemuksellista oppimista.

Lempeä Training Valmennukset lähtevät ajatuksesta, että valmennuksen loputtua valmennettava pystyy itse, oman kokemuksen ja tietotaidon varassa tekemään valintoja, jotka tukevat hänen elämän arvojaan ja onnellisuuttaan. Ravintovalmennuksen osalta puhutaan lisäksi  tietoisesta syömisestä. Tällä tarkoitetaan sitä, että asiakas itse huomaa, millainen ravinto hänelle parhaiten sopii. Hän oppii kuuntelemaan ja tulkitsemaan paremmin kehonsa ja mielensä viestejä nälän sekä kylläisyyden tunteista. Parhaassa tapauksessa yksilö oppiikin syömään tietoisesti, monipuolisesti ja rajoittamatta, oman kehonsa ehdoilla. 

0
  • Facebook - White Circle
  • Snapchat - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

©2020  LEMPEÄ TRAINING.

Y-TUNNUS 2844605-5

Maariankatu 2, 20100 Turku

Kipinä Yritystalo (Puutori)